U.K.E. Eskubaloia Facebooken         U.K.E. futbola Facebooken
HASIERA | Castellano
[2016/03/22] MARTXOAK 19-20 ASTEBURUKO EMAITZAK
INFANTIL MUTILAK GARAIPEN BIKAIN BAT ESKURATU OSTEAN, GIPUZKOAKO TXAPELKETAKO MULTZOAN BIGARREN POSTUAN DIRA

Urnieta Ñam Restaurateko infantil mutilek partida bikaina eskaini zuten igande goizean Udal Kiroldegian, 20-18 garaituz Zarautzeko Amenabar D. Garaipena lehenengo zati bikain batean oinarritu zen, defentsa-lan on eta eraso landu batekin, jokaldi politak eginez zaleen gozamenerako. Bigarren zatian berriz zarauztarrek gehiago estutu zuten eta lehenengo zatian urnietarrek eskuratutako errenta murriztu zuten arren, Eneko Salaberria eta Borja Rodriguezen mutilak ez ziren urduri jarri azken minutuetan eta bi puntuak eskuratu ahal izan zituzten. Garaipen honekin, Gipuzkoako Txapelketako bigarren multzoko sailkapeneko bigarren postua dira, Tolosa liderrarengandik bi puntura.

Bi seniorrek galdu egin zuten

Senior taldeek ez zuten zorterik izan jardunaldi honetan. Urnieta Balerdi Haraegiko mutilek gol bakarrarengatik (26-25) galdu zuten ostiralean Zumarragako Urolaren aurka. Partida gogorra eta borrokatua izan zen, non urnietarrak jokoan behetik gora joan ziren eta bukaeran ia puntu bat eskuratu zuten. Epaileak ez ziren oso fin ibili kaleratzea erabakitzerakoan, batez ere etxekoei, eta partida gehiegi “berotzea” ahalbidetu zuten. Horrela, partida amaitzeko 8 segundo falta zirenean eta 26-25 emaitzarekin, gorritxoek zelai erditik azkar atera nahi izan zuten baina Urolako jokalari batek kiroltasunik gabeko falta egin zuen eta jokalarien eta harmailetan zeuden zenbait zaleen arteko iskanbila sortu zuen. Honen ondorioa bi txartel gorri izan ziren, bat kiroltasunik gabeko falta egin zuen Urolako jokalariarentzat eta bestea jokalari urnietar batentzat. Baretu ostean, UKEkoek ez zuten denborarik eduki erasotzeko eta markagailua ez zen mugitu.

Urnieta Larrialdiakeko senior neskek laugarren aldiz galdu egin zuten Lezoko Munttarperen aurka. Partida berdinduta hasi zen, etxekoek 1-2 goleko errentak eskuratuz eta sentsazio onekin: defentsan lan ona egiten ari ziren eta erasoa tarteka oso landua ez izan arren, gol aukera argiak lortzen zituzten. Horrela, partida 11-10 iritsi zen atsedenaldira, urnietarren alde. Bigarren zatiaren hasiera, ordea, oso desberdina izan zen: etxekoen defentsak ezin zuen lezotarren pibote indartsua kontrolatu eta erasoan akats gehiegi egiten zituzten, baloi-galera ugariekin eta jaurtiketa argiak huts eginez. Ondorioz, Munttarpek partida erabaki zuen 4 goleko errenta eskuratu zuen. Hala ere, Victor Rodriguezen neskek ez zuten etsi eta gol bakarrera jartzea lortu zuten arren, azkenean partida 19-22 amaitu zen. Nabarmentzekoa jokalariek egindako esfortzu handia, baita azken partidetan jubenilek egin duten lana, minutu asko jokatu ahal izan zituztelarik.

Igande goizean, infantil mutilen partida baino lehenago, Eskubaloi Eskolak Eskolen Ligari dagokion partida jokatu zuten Tolosaren aurka. Txikienek partida ona jokatu arren, ezin izan zuten Tolosako talde ona garaitu eta 15-18 galdu zuten. Hala ere, astero entrenamenduetan erakusten ari diren hobekuntza agerian utzi zuten.

Jardunaldi honen ostean lehiaketa ofizialak etenaldia izango du Aste Santuko oporrengatik, baina senior taldeek izan ezik, gainontzekoek Portugalgo Andebolmania Txapelketan parte hartuko dute