U.K.E. Eskubaloia Facebooken         U.K.E. futbola Facebooken
HASIERA | Castellano
[2016/05/23] MAIATZAK 21-22 ASTEBURUKO EMAITZAK
ESKUBALOIKO SENIOR MUTILEK DENBORALDIARI AMAIERA EMAN ZIOTEN MUNTTARPEREN AURKA IRABAZIZ

Urnieta Balerdi Harategikoek ez zuten huts egin eta bere zaleen aurrean denboraldiari amaiera eman zioten Lezoko Munttarperen aurka landutako garaipena eskuratuz. Lezokoek defentsa irekiarekin hasi zuten partida, urnietarren eraso-jokoa oztopatuz, baina etxekoen aulkiak hutsarte baten ostean eraso-jokoa hobetu eta UKEkoek atsedenaldirako 5 goleko errenta eskuratu zuten (17-12).

Atsdenaldiaren ostean, kanpokoek ez zuten amore eman eta urnietarrek zenbait jaurtiketa huts egin zituztenez, markagailuan hurbildu ziren. Hala ere, Jokin Jimenez eta Patxi Morandeiraren mutilak ez ziren urduri jarri eta Iosu Irigoyen atezainaren geldiketez gain, talde osoaren lanari esker Lezokoek azken minutuetan defentsan egindako “pressing”-a gainditu zuten, bukaerako emaitza 28-25 izanik etxekoek alde. Goleatzaile urnietarrak: Beñat Senperena (10), Josu Arruarte (4), Xabat Salaberria (4), John Sánchez (3), Josu Pagola (3), Eneko Urruzola (2) eta Gorka Vicente (2).

Azken garaipen honekin, UKEko lehenengo taldeak denboraldi txukun bati amaiera eman zion. Aipatu beharra dago taldea azken unean deitua izan zela Lehenengo Territorialean jokatzeko eta 12 taldek osatutako Ligan seigarren postua eskuratu izanagatik, beste hurrengo denboraldian ere maila berean jokatuko dute. Kopan berriz, hiru partidetatik bi irabazi zituzten, partida bakarra finala jokatuko duen Egiaren aurka hiru golengatik galduz.

Taldeak ekaina erdialdera arte entrenatzen jarraituko duen arren, orain atseden hartzea eta hurrengo denboraldia prestatzea dagokie klubeko arduradunei.

La Escuela también disputó el último encuentro de Liga

Bestalde, Eskubaloi Eskolak Eskolen Liga amaitu zuen igande goizean Tolosaren aurka Usabal Kiroldegian jokatutako partidarekin. 22-9 galdu arren, eskubaloi saileko txikienek ez zuten amore eman eta partida guztian zehar lehiatu zuten inguruko Eskubaloi Eskola indartsuenetako baten aurka.